Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Benzín musíme dovážet, rafinérie v Kralupech se zcela zastavila

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: unipetrolrpa.cz

Kralupy nad Vltavou - Výroba benzinu v rafinerii v Kralupech nad Vltavou se zcela zastavila. Může za to mimořádná událost, ke které došlo 17. května. Odstávka by mohla trvat i několik týdnů. Informovaly o tom Lidové noviny.

Společnost Unipetrol zažívá v posledních měsících těžké časy. Loni v srpnu musela z velké části omezit provoz své chemičky v Litvínově, kde došlo k výbuchu a masivnímu požáru, teď problémy postihly i jejich rafinérii v Kralupech.

"UNIPETROL informuje, že kvůli mimořádné události na jednotce fluidního katalytického krakování v kralupské rafinerii, která nastala 17. května 2016, bude v následujících dnech zastaveno zpracování ropy v kralupské rafinerii. V důsledku toho bude výroba litvínovské rafinerie pokračovat v omezeném režimu a dále bude omezena výroba polypropylenu," informovala na svých stránkách společnost.

Podle Lidových novin se ale v neděli výroba benzinu zastavila úplně. Chybějící benzin teď petrolejáři musí v daleko větší míře dovážet ze zahraničí. Jeho nedostatek prý v Česku nehrozí, odstávka by se ale mohla promítnout do ceny. Stát má pro krizové účely zásoby benzinu asi na tři měsíce, odborníci ale doufají, že se výpadek podaří pokrýt importovaným palivem.

Témata:  pohonné hmoty Unipetrol benzín

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy