Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Břeclavi se vybourala cisterna s dusíkem, silnice je uzavřená

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Břeclav - Silnice 55 a sjezdy z dálnice D2 jsou u Břeclavi uzavřeny kvůli ranní nehodě cisterny převážející kapalný dusík.

Technici vypustili část plynu kvůli vyrovnání tlaku v cisterně, uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Žádné nebezpečí podle něj nehrozilo.

Řidiče cisterny přepravil vrtulník do nemocnice. Samotná dálnice D2 kvůli nehodě uzavřena není.

"Řidič s cisternou nezvládl sjezd z dálnice," řekla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Podle ní jsou uzavřeny oba sjezdy na Břeclav i silnice 55 na Hodonínsko.

Řidiče je v brněnské fakultní nemocnici. "Je při vědomí, stabilizovaný," řekl ČTK mluvčí nemocnice Pavel Žára.

Témata:  nehody aut dopravní nehody dálnice D2

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.