Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kuriózní případ v Hradci Králové. Čtyři cizinci bez placení vyjedli dva hotely

Hotely, ilustrační fotografie
Hotely, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hradec Králové - Policie pátrá po čtyřech osobách, které v Hradci Králové bez zaplacení vyjedly dva hotely a využily i další hotelové služby. Podle cestovních pasů předložených cizinci by se podvodného jednání měli dopouštět dvě Estonky ve věku 22 a 33 let, jeden pětatřicetiletý Estonec a třicetiletý Fin. Čtveřice jezdí Škodou Fabia červenovínové barvy.

Oba případy z Hradce Králové se podle policie odehrály podobně. "Dvě ženy a dva muži si přes internetový ubytovací portál zarezervovali ubytování na čtyři noci ve dvou hradeckých hotelech. Při příjezdu si převzali klíče od pokojů, použili sprchu, snědli občerstvení z minibaru a odešli neznámo kam," uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Do hotelů se již cizinci nevrátili a za služby nezaplatili. Z jednoho hotelu odnesli klíče od pokojů. Jeden hotel škodu vyčíslil na více než 4000 korun, druhý téměř na 15.000 korun. V obou hotelech se cizinci ubytovali ve stejný den.

Když chtěli ubytovatelé strhnout dlužnou částku z platební karty, vyjel jim pouze doklad, že platbu nelze provést a je třeba kartu zadržet. "V tu chvíli jim došlo, že se jedná pravděpodobně o podvodníky. Zkoušeli je kontaktovat i na uvedeném mobilním čísle, bohužel bezúspěšně," uvedla mluvčí. Za podvod hrozí neplatícím klientům hotelů až dva roky vězení.

Obdobné případy policie eviduje také v Jaroměři na Náchodsku a v jižních Čechách. Policie nevylučuje, že podvedených hoteliérů bude víc.

Témata:  krimi hotely Hradec Králové

Aktuálně se děje

16. června 2024 18:01

Pellegrini přijede do Česka. Návštěva má být symbolem usmíření

Nový slovenský prezident Peter Pellegrini v diskusním pořadu veřejnoprávní televize RTVS prozradil, že český protějšek Petr Pavel vnímá blížící se Pellegriniho návštěvu Česka jako možná symbol usmířen mezi oběma zeměmi po březnovém přerušení mezivládních konzultací. Pellegrini dorazí do Prahy 26. června. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy