Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horáček prezidentem: Zemanovci mu prý budou plivat do ksichtu

Skladatel a textař Michal Horáček
Skladatel a textař Michal Horáček
Foto: michalhoracek.cz

Praha – O textaři a producentovi Michalu Horáčkovi se mluví jako o možném kandidátovi na prezidenta. On sám tyto spekulace přiživuje v některých rozhovorech pro média, ve kterých například spekuluje o tom, kolik by zaplatil za kampaň. Teď se navíc na sociálních sítích rozpovídal o tom, jaké zkušenosti má přímo s lidmi, kteří ho buď podporují nebo naopak odrazují.

„Tak jsem se dnes od jednoho z diskutujících, očividně Pražáka, dozvěděl: nemám šanci oslovit Zemanovy voliče. Prý mi v těch vzdálených moravských a slezských krajích 'budou plivat do ksichtu'," popisuje svůj zážitek na Facebooku Horáček.

Už ho prý také začíná zmáhat neustálý boj proti předsudkům. „Ve skutečnosti žádný 'Zemanův volič' ve vztahu k volbám roku 2018 neexistuje. Kdo z nás ví, že v té době bude vůbec na světě, natož jaký bude mít v té době názor? Existují pouze lidé, kteří panu ing. Zemanovi dali hlas ve volbách roku 2013; každý z nich k tomu mohl mít nejrůznější důvody. Hlavně ten, že prostě nemohl dát hlas panu Schwazenbergovi. Kdo se panu Zemanovi (pokud bude vůbec kandidovat) postaví příště, není dnes zřejmé. Zřejmý proto nemůže být ani výsledek," jasně vysvětluje textař.

Ani s tím „pliváním do ksichtu" moc nesouhlasí. „Každý rok objedu se svým recitálem 50-60 českých, moravských a slezských měst. Ne, nemluvím tam o Ukrajině. Ale mluvím tak, že mi lidé rozumějí a dávají to najevo potleskem ve stoje. A pokud si někdo myslí, že se to týká jen mých příznivců, tak ne. Na jakémkoli náměstí mě, zejména v poslední době, obklopí hloučky místních, kteří se se mnou chtějí fotit a povídat si," popisuje Horáček.

„Zemana možná minule volili, ale jsou to prostě lidi; přinejmenším stejně vstřícné ženy a muži jako třeba u nás v Roudnici nebo v Brně. Normální lidi se stejnými úzkostmi a touhami. A normální i v tom, že po hostech neplivou. Nestalo se to dosud ani jednou. Ve Vsetíně jsem dokonce dostal obrovský frgál ze sedmi vrstev, zdobený moravskými jarabáčky prozpěvujícími Horáček na Hrad. Pálenky nebo místních vín ovšem nekonečně, všude," píše na svém profilu.

„Ta pražská představa o divokých plivajících hulvátech, s nimiž se předsudečně pojí jakési rodové 'zemanovství' je směšná. V pondělí jedeme do Plzně, tak uvidíme. Už teď jsem ale přesvědčený, že nejsme Zemanistánem, v němž by si lidé uměli představit jen oscilaci mezi Zemanem a Antizemanem. Chtějí jen člověka, který je nějak inspiruje, příliš nepoučuje a hodně respektuje," domnívá se Horáček.

Témata:  Michal Horáček Miloš Zeman prezident ČR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy