Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha a ambasáda USA nabídnou stáže romským studentům a absolventům

Velvyslanectví: USA
Velvyslanectví: USA
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražští radní dnes schválili podepsání memoranda, podle kterého budou česká metropole a ambasáda USA spolupracovat při nabízení pracovních příležitostí romským studentům a absolventům škol.

Podle materiálu by se měli stážisté na magistrátu zabývat problematikou integrace romské menšiny a situací v jednotlivých městských částech.

"Romští spoluobčané budou na magistrátu zaškolováni. Budou zároveň mít přístup na velvyslanectví Spojených států, aby i tam prošli vzdělávacími kurzy, ať jsou to jazykové kurzy či další odborné," řekl radní pro kulturu Jan Wolf (KDU-ČSL/Trojkoalice). Mezi studenty, kteří budou pracovat na magistrátu, je i jeden nevidomý, který zde získá možnost začlenit se do pracovního kolektivu.

Zapojením do programu má účastník získat praktické a odborné zkušenosti a kontakty, placenou práci na částečný úvazek, při které může nadále studovat a do budoucna zvýšit své šance při ucházení se o zaměstnání.

Již v minulém roce byl na magistrátu zaměstnán stážista na oddělení národnostních menšin a cizinců v rámci stipendijního programu, který zajišťuje organizace Slovo 21 ve spolupráci s americkým velvyslanectvím. Podle materiálu, který dnes schválila rada, byla spolupráce přínosná. Z toho důvodu se Praha rozhodla podepsat s velvyslanectvím memorandum o porozumění a znovu podpořit romského stážistu, který bude zapojený do stipendijního programu.

Témata:  Praha Velvyslanectví USA 1 romové

Aktuálně se děje

18. května 2024 15:03

Atentátník na Fica míří do vazby. U soudu platila přísná bezpečnostní opatření

Specializovaný trestní soud v Pezinku v sobotu poslal do vazby Juraje C., který je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Obviněného dnes k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. K atentátu na politika došlo ve středu, zdravotní stav premiéra zůstává vážný, nicméně je stabilizovaný. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy