Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Státní zástupce podal žalobu na lobbistu Martina Dědice

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ostrava - Státní zástupce podal ke krajskému soudu v Ostravě obžalobu v kauze Martina Dědice.

Uvedla to dnes Česká televize. Lobbista Dědic, dalších sedm lidí a čtyři firmy čelí obvinění, že manipulovali s veřejnými zakázkami.

Policie předloni na jaře zahájila stíhání osmi lidí a čtyř firem v souvislosti s veřejnými zakázkami ostravského dopravního podniku a městské nemocnice. Podle policie zakázky na dopravní prostředky a u nemocnice zakázky na stavební práce a dodávky zdravotnického materiálu ovlivňoval Dědic. S ním spojená společnost podle obvinění zajišťovala firmám vítězství v tendrech a dostávala za to úplatky.

Firma čelí podezření, že tak získala 30 milionů korun, příjem úplatků podle policie kryla poradenskou činností. Podle dostupných informací měl Dědic zřejmě úzkou vazbu na regionální politiky a ředitele městských společností.

Témata:  státní zástupci soudy

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.