Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Technoparty u Liberce skončila, ze 7000 tisíc účastníků na místě zůstává asi 50 lidí

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Liberec - Technoparty Czarotek Free Party u Liberce definitivně skončila. V noci odjely i dva poslední hudební systémy, lidé z okolí zažili po pěti dnech klidnou noc. Na místě zůstává ještě zhruba pět desítek lidí. Žádné problémy v noci nebyly, policie v 07:00 ukončila bezpečnostní opatření, do něhož bylo každý den nasazeno v průměru 40 policistů a také čeští a němečtí celníci. ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Akce, která pět dní obtěžovala hlukem obyvatele blízkého i vzdálené okolí, se podle odhadů policie zúčastnilo kolem 7000 lidí a 25 hudebních systémů. Konala se na soukromém pozemku se souhlasem majitele. Obešla se bez vážnějších deliktů a policie neměla důvod zasáhnout. Organizátoři se dopustili jen přestupků proti veřejnému pořádku, když akci včas neohlásili a nedodrželi noční klid.

Za těch pět dní skončil v cele devatenáctiletý cizinec, kterého zadrželi při kontrole celníci v blízkosti bývalého hraničního přechodu v Hrádku nad Nisou. Objevili u něj drogy a teď mu hrozí až pět let vězení. V neděli skončil v policejní cele také třiatřicetiletý Němec, kterého zastavila hlídka na cestě z Mníšku do Krásné Studánky v autě bez registračních značek. Muž nadýchal přes dvě promile a byl i pod vlivem drog.

Policie se zaměřovala hlavně na organizaci a zajištění bezpečnosti a plynulosti dopravy a kontrolovala řidiče na alkohol a návykové látky. "Odjezd posledních účastníků korigovaly přes noc motorizované hlídky dopravních policistů, žádné problémy ale nebyly," doplnila Suchánková. Policisté podle ní zkontrolovali stovky lidí a aut, přesná čísla zveřejní policie v průběhu dneška.

Témata:  technoparty Liberec hudba

Aktuálně se děje

17. května 2024 11:36

Fico by mohl být převezen do Bratislavy. V pondělí se rozhodne, co dál

Lékařské konzilium by mělo v pondělí rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.