Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamurovci kritizují ČSSD za to, že zakázali spolupráci s SPD

Prezident Zeman vystoupil na 4. konferenci SPD, po jeho boku tak můžeme vidět Radima Fialu, Tomia Okamuru nebo Miloslava Roznera
Prezident Zeman vystoupil na 4. konferenci SPD, po jeho boku tak můžeme vidět Radima Fialu, Tomia Okamuru nebo Miloslava Roznera
Foto: Facebook

Praha - Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) dnes kritizovalo rozhodnutí širšího vedení ČSSD z minulého týdne, které zakázalo sociálním demokratům spolupráci s SPD na celostátní úrovni. Hnutí SPD to považuje za součást nenávistné kampaně vůči sobě.

"Hnutí SPD považuje deklaraci ČSSD o odmítnutí spolupráce s SPD za pokračování nenávistné kampaně ČSSD proti SPD. Dnes platí, že ČSSD je sedmiprocentní neúspěšná a stoprocentně trapná politická strana," uvedl v tiskové zprávě předseda SPD Tomio Okamura. Připomněl přitom výsledek podzimních sněmovních voleb, v nichž ČSSD získala 7,3 procenta hlasů a SPD 10,6 procenta.

Ústřední výkonný výbor ČSSD v sobotu zakázal sociálním demokratům spolupráci s hnutím SPD Tomia Okamury na celostátní úrovni. Již dříve strana odmítla být ve vládě, která by se opírala o hlasy SPD.

V rámci jednání mezi sociálními demokraty a hnutím ANO o možném vytvoření menšinové koaliční vlády ČSSD také vznesla požadavek na to, aby byli představitelé SPD odvoláni ze sněmovních funkcí. Zástupci ANO k tomu zatím vstřícní nebyli, s požadavkem nesouhlasí ani komunisté, kteří by měli případný kabinet ANO a ČSSD ve Sněmovně podporovat.

Témata:  Svoboda a přímá demokracie Sociální demokracie (SOCDEM) EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy