Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovčáček se rozohnil: Touha po normalizaci a cenzuře, nekorektní zpravodajství

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Údajná manipulace se zprávami na televizi Prima, ke které mělo dojít kvůli uprchlíkům, nenechal chladným hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Ten hovoří o pokusu ostrakizovat politicky nekorektní a nepohodlné zpravodajství.

Vedení televize Prima podle serveru Hlídací pes vydalo na poradě s redakcí zpravodajství na začátku září 2015 pokyn, že mají redaktoři o uprchlické krizi informovat v negativním kontextu a o uprchlické tématice referovat jako o problému a hrozbě.

Informace Ovčáčka zarazila, neboť se zamýšlí nad tím, jestli "nějaké pozitivní informace o migrantech, kromě křečovité propagandy, existují?" Podle něj jde "jen o další pokus ostrakizovat politicky nekorektní a tudíž nepohodlné zpravodajství."

Ovčáček se také domnívá, že "vedení televize konstatovalo nespornou a nezpochybnitelnou skutečnost." Na sociální síti rovněž uvedl, že to "nemůže promigrační lobby nechat bez odezvy a tak zahájila útok, který připomíná tuhou normalizaci."

Podle hradního mluvčího tak jde o pokus o cenzuru. "Řekněme si to otevřeně, jde o pokus o cenzuru ve stylu Českého úřadu pro tisk a informace," dodal Ovčáček.

Témata:  Jiří Ovčáček TV Prima

Aktuálně se děje

31. května 2024 8:54

Soud uznal Donalda Trumpa vinného ve všech 34 bodech obžaloby

Porota newyorského soudu uznala ve čtvrtek exprezidenta USA Donalda Trumpa vinného ve všech 34 bodech obžaloby v případě uplácení výměnou za mlčenlivost a s tím souvisejícího padělání obchodních záznamů, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy