reklama

Sám Petr Kramný pochopitelně tvrdý trest komentovat nemohl, protože ho ze soudní síně odvedla justiční stráž. Útěchu mohl načerpat jen z toho, že strážní přihmouřili oko a dovolili Krámného matce Ireně, aby syna před odvedením objala. Nevlastní otec Karel měl už ovšem smůlu.

Proto měl Karel Rychlý nejspíš po opuštění soudní síně hodně zkaženou náladu a na žádost o vyjádření reagoval tím, že vztekle bouchnul do připraveného mikrofonu a odkráčel pryč.

Sdílnější byla Kramného obhájkyně Jana Rejžková, která nijak neskrývala rozhořčení. "Tento rozsudek považuji za nespravedlivý, myslím, že se založilo na jeden z největších justičních skandálů v historii této země," zlobí se advokátka.

A slibuje, že rozsudek nenechá jen tak. "Podám dovolání k Nejvyššímu soudu a budu dělat vše pro to, abychom se dostali k preparátům, k nimž je nám stále odpírán přístup," vypočítává Rejžková.

Chce také zadat další znalecké posudky, které podle ní vypracují noví, nenapadnutelní znalci. "Podám žádost ústavu soudního lékařství, aby vzorky k případu byly i nadále uchovány. Běžně se totiž likvidují," pokračuje Rejžková.

Advokátka je kromě dovolání k NS připravena a odhodlána podat i ústavní stížnost a stížnost pro porušení zákona. "Dneškem to neskončilo," hřímá Rejžková. Kramný podle ní rozsudek nechápe a už delší dobu není psychicky v pohodě. Může za to prý i mediální hon.

Rozsudek okomentovala i Kramného matka Irena. "Petr nic neudělal a chyběly různé důkazy, které soud odmítl. On rodinu miloval a dělal všechno pro to, aby se měli dobře," zastává se Kramného matka.

U soudu dnes chyběla zmocněnkyně pozůstalých Klára Long Slámová. Na svém facebookovém profilu uvedla, že je kvůli povinnostem u jiného soudu v Praze. Ale napsala, že ''to bude dnes krásný den".