Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tramvaj srazila v Praze-Vršovicích seniorku, je ve vážném stavu

záchranáři
záchranáři
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Tramvaj dnes dopoledne srazila ve Vršovicích osmdesátiletou chodkyni. Záchranná služba seniorku převezla v umělém spánku do vinohradské nemocnice, utrpěla poranění hlavy a nohou. ČTK to sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Kvůli nehodě, která se stala před 10:00 u zastávky Koh-i-noor, jezdí tramvaje odklonem a v místě je zavedena náhradní autobusová doprava X-7. Dopravní podnik to uvedl na webu.

"Osmdesátiletou ženu záchranáři zajistili dle traumaprotokolu, stabilizovali vitální funkce a v umělém spánku transportovali na ARO fakultní nemocnice Královské Vinohrady s úrazem hlavy a dolních končetin," uvedla Poštová.

Kvůli nehodě jsou odkloněny tramvajové linky 6, 7, 22 a 24. Cestující mohou mezi zastávkami Čechovo náměstí a Strašnická využít náhradní autobusy X-7. U nehody zasahují také dvě jednotky hasičů a policie.

Tragicky skončila tento týden nehoda tramvaje, která v úterý srazila v Ječné ulici dva chodce. Oba zhruba šedesátiletí muži zemřeli.

Témata:  nehody tramvají Praha MHD Praha

Aktuálně se děje

17. května 2024 21:44

Zelenskyj podepsal zákon umožňující odsouzeným sloužit v ukrajinské armádě

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon, který umožňuje některým kategoriím odsouzených sloužit v ukrajinské armádě. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na údaje z webové stránky ukrajinského parlamentu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.