Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Byl útočník na Petru Kvitovou konečně dopaden? Police zatím mlčí

Kvitova, Petra
Kvitova, Petra
Foto: Australianopen.com

Olomouc - Policisté údajně zadrželi muže podezřelého z předloňského napadení tenistky Petry Kvitové. Uvedla to dnes Česká televize. Policie ale případ podle televize odmítla komentovat. Neznámý muž tenistku napadl nožem v prosinci roku 2016 v jejím bytě v Prostějově. Při potyčce jí způsobil vážné poranění ruky.

Kvitová pak při výslechu agresora popsala a policisté zveřejnili jeho předběžnou podobu. Jednalo se o muže ve věku do 35 let, vysokého asi 180 centimetrů, se světlou pletí, hnědýma očima a krátkými hnědými vlasy. Vypsána byla také odměna za informace vedoucí k jeho dopadení, která vyšplhala na půl milionu korun. Loni v listopadu ale policisté oznámili, že se jim pachatele nepodařilo dopadnout a případ odkládají.

Kvitová se po napadení podrobila operaci všech prstů a nervů levé ruky. Rekonvalescence trvala řadu měsíců, na turnaje se vrátila loni v květnu při French Open.

Témata:  Petra Kvitova krimi napadení

Aktuálně se děje

16. května 2024 13:44

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska je zbytečné, varuje Peskov

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.