reklama

Jan Hrušínský sdílel upravenou fotku toho, co se včera na Hradě dělo.  „Miloš Zeman prohlédl. Na tiskové konferenci slavnostně spálil rudou vlajku a přítomným blbečkům slíbil, že komunisty, estébáky a lapky bez prověrky nechá máčet v proutěných koších ve Vltavě z Karlova mostu tak dlouho, dokud se nepolepší - jako On,“ komentoval ironicky dění na sociálních sítích herec.

Pak ale poněkud zvážněl. „Zneužití hasičů, zneužití novinářů, výsměch veřejnosti. Ostuda. Jako vždycky.“ posteskl si.

A rozhodně není jediný umělec, kterému se Zemanovo vystoupení nelíbilo. „Není prezidentem. Není už ani slušným člověkem, je to nula. Ubohý choromyslný stařec. Stydím se ještě víc než obvykle..“ přiznala herečka Aňa Geislerová.

„Pan prezident Havel zfilmoval na sklonku života svou hru "Odcházení". Pan prezident Zeman psát neumí a proto zfilmoval alespoň Šabacha...¨“ poznamenal herec Jiří Maryško v narážce na slavnou knížku H*vno hoří od Petra Šabacha, která byla předlohou pro film Pelíšky.

To zpěvák Matěj Ruppert byl kreativnější a na svém facebooku zveřejnil „píseň k táboráku“. Na videu hlasem připomínajícím Miloše Zemana zpívá písničku „Červená se line záře. Ta vzbudila velký zájem na sociálních sítích, během pár hodin vidělo více než 21 tisíc lidí.