reklama

Ke kauze Poche se na sociálních sítích vyjádřil například pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík. „Celá tahle polízanice pěkně ukazuje, jak moc v háji je ČSSD. Poche je typický symbol kmotrovitosti pražské ČSSD, který se přisál na městské firmy už roky zpátky a ještě se u toho zvládl naprosto znemožnit.“ pustil se do současného europoslance Pirát.

Poukazuje, že právě díky Pochemu ale hlasování uvnitř ČSSD dopadlo tak jak dopadlo. „Nutno podotknout, že bez jeho podpory by vláda s Babišem ve vnitrostranickém referendu ČSSD pravděpodobně neprošla (3/4 podpora koalice s ANO v Praze vážně nemůže být výsledek mínění řadových sociálních demokratů) a kdo ví, jestli by bez Pocheho byl Jan Hamáček předsedou strany,“ uvedl na sociálních sítích poslanec.

„Demonstrovat za Pocheho fakt nikdo soudný nemůže, Zemana asi těžko přesvědčí, Babiš má všechny trumfy, takže výsledky jsou možné dva. ČSSD srazí paty a bude k smíchu, nebo ČSSD paty nesrazí a Babiš se domluví s Okamurou. Výsledkem bude, že ČSSD bude opět k smíchu. Nezávidím,“ dodal Fernejčík.

To podle místopředsedkyně TOP 09 Markéty Adamové není spor o Pocheho není zdaleka sporem marginálním. „Vysvětlení Hradu, že vadí jeho postoj k uprchlickým kvótám, je jen zástěrka. Na Miroslavu Poche nejvíc vadí, že je prozápadní. Což se Zemanovi samozřejmě nelíbí, stejně jako komunistům. Nejde tedy o nic méně než o směřování země,“ varuje poslankyně.

I ona přiznává, že není právě fanynka tohoto europoslance. „K panu Pochemu lze mít určitě řadu výhrad, ale pokud jde o směřování země, tak další vrcholný politik, ministr zahraničí, který by se po boku prezidenta přichýlil k Rusku a Číně by měl prostě zásadní dopad, ač to možná není vidět dnes a denně,“ dodala Adamová.

„Sociální demokracie se dobrovolně žene do dvojího sevření. Do náruče oligarchy, který jí sebral levicový program a voliče, a do objetí s komunisty. Z tohoto levicového guláše vařeného Milošem Zemanem a Andrejem Babišem se bude těžko dostávat. Rozvaří se tam všechno, od levicových demokratů, přes národní socialisty až ke stalinistům, kteří se v KSČM vesele hlásí o slovo,“ poznamenal na sociálních sítích předseda ODS Petr Fiala.