Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V červnu zemřelo při dopravních nehodách 45 lidí

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - V červnu zemřelo při nehodách na silnicích v Česku zatím 45 lidí, oproti loňsku o 17 méně. ČTK to dnes řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch.

Dodal ale, že loňský červen byl jako nejtragičtější měsíc v celém roce "extrémně špatný". Letošní číslo je podle něj mírný nadprůměr. Od začátku roku si dopravní nehody podle předběžných údajů vyžádaly 231 obětí, což je o osm více než za první pololetí minulého roku.

Nejvíce obětí v letošním červnu bylo podle Lercha z řad řidičů motorových vozidel, těch zemřelo 18, dále zahynulo deset motorkářů a šest chodců. "U těchto dvou skupin zaznamenáváme nejvyšší nárůst v letošním roce," uvedl Lerch. Motocyklistů zemřelo od začátku roku 35, dodal. Za nárůstem těchto tragických nehod je podle něj mimo jiné příznivé počasí. Nejzranitelnější účastníci dopravního provozu - chodci, cyklisté, motorkáři se objevili na silnicích už na konci března.

U nehod osobních aut převládá podle policie přejezd do protisměru a náraz do protijedoucího vozidla nebo vyjetí na rovném přehledném úseku. "To přičítáme nepozornosti způsobené únavou, která se při slunném a teplém počasí projevuje ve vyšší míře," řekl Lerch.

Témata:  dopravní nehody nehodovost

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy