Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemědělce na Prostějovsku povalilo stádo krav, s těžkými zraněními ho transportoval vrtulník

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Prostějov - 42letého pracovníka zemědělské společnosti v neděli po poledni na Prostějovsku povalilo stádo krav. Utrpěl těžká zranění, záchranáři ho letecky transportovali do Fakultní nemocnice v Brně.

"Muž jako pracovník zemědělské společnosti vešel do venkovní ohrady pro dobytek, kde z dosud přesně nezjištěných příčin došlo k jeho povalení stádem krav na zem. Po odehnání krav spolupracovníci muže z ohrady vytáhli a zavolali záchrannou službu," popsal událost mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Pavla Lampy zasahovali na místě záchranáři s vrtulníkem. "Pacienta jsme ve velmi závažném stavu transportovali do brněnské fakultní nemocnice," řekl.

Zda byl muž pod vlivem alkoholu, zjistí policie až na základě výsledků z odběru krve. Příčiny, okolnosti i míru zavinění policisté vyšetřují.

Témata:  úrazy Prostějov zemědělci záchranáři

Aktuálně se děje

16. května 2024 21:40

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.