Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nová kandidátka v Praze: Nachera z postu lídra odsunul Stuchlík

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Pražskou kandidátku ANO do podzimních komunálních voleb nepovede poslanec Patrik Nacher. Nahradí ho podnikatel Petr Stuchlík. Shodli se na tom zástupci pražského ANO se dnes s premiérem a předsedou hnutí Andrejem Babišem.

Nacher bude na druhém místě a na třetím bývalý ministr financí Ivan Pilný. Výkonný výbor ANO bude novou kandidátku potvrzovat korespondenčně, informoval po dnešním jednání řekl Nacher.

Nacher jako lídr vyšel z vnitrostranického referenda, respektuje však to, že podle stanov hnutí je výměna možná. „Stejně tak, jako jsem byl implementován před čtyřmi lety já, tak může dojít i k těmto změnám. Mám pocit, že když to bude trio Stuchlík, Nacher, Pilný, tak je to celkem silné trio," uvedl. Své dva kolegy v čele kandidátky považuje za silné manažery, díky čemuž má hnutí šanci obhájit své vítězství.

Dnes měl původně k otázce pražské kandidátky zasedat celorepublikový výkonný výbor, nakonec se však nesešel. Podle informací ČTK kvůli tomu, že se řada jeho členů vydala na dovolenou. Výsledek dnešní schůzky tak bude vedení hnutí schvalovat na dálku. Mají na to tři dny, poté se nová kandidátka podle Nachera zveřejní.

Stuchlík minulý týden uvedl, že bude rád, když bude moci svými manažerskými a životními zkušenostmi přispět k rozvoji metropole. Praha podle něj potřebuje do čela zkušeného manažera. Podnikatel založil a vybudoval společnost Fincentrum, která se zabývá finančním poradenstvím.

Témata:  Patrik Nacher Praha Hnutí ANO

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy