Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krčál končí na postu ministra práce, vaz mu zlomila opsaná bakalářka

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Ministr práce a sociálních věcí Petr Krčál končí ve funkci. Oznámil to na tiskové konferenci, na které vystoupil spolu se šéfem ČSSD Janem Hamáčkem.

Krčál svůj konec ve funkci odůvodnil tím, že nechce být zátěží pro ČSSD ani pro vládu, který tak dlouho a složitě vznikala. Pro odchod se podle svých slov rozhodl i s ohledem na rodinu a jeho zdraví.

Hamáček oznámil, že Krčála by měla nahradit Jana Maláčová. Ta na ministerstvu práce a sociálních věcí působí jako ředitelka odboru rodinné politiky a které je členkou ČSSD.

Krčál absolvoval Institut mezioborových studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, kde v roce 2007 obhájil bakalářskou práci na téma Mládež a volný čas. Čelí však podezření, že ve své bakalářské okopírovat části jiné práce, která byla obhájena rok před tou jeho.

Dnes Krčál zopakoval, že prací na bakalářské práci strávil mnoho času. „Připouštím ale, že v jejím obsahu mohlo dojít k pochybení. Za standardní politické situace bych je nepovažoval za natolik zásadní, aby ohrozily moje postavení ministra práce a sociálních věcí. Ovšem vzhledem k současné politické situaci a k tomu, jakou práci dalo následně sestavení vlády s důvěrou, nechci být zátěží jako pro vládu, tak pro sociální demokracii,“ řekl je své rezignaci na tiskovce Krčál.

Hamáček ocenil Krčálovo „nelehké rozhodnutí a poděkoval mu za odvedenou práci. Doplnil, že jeho rozhodnutí respektuje a proto jeho nabídku rezignace přijal. Hovořil prý už také s premiérem Andrejem Babišem (ANO), kterého o vývoji situace informoval. 

„Dlužno uznat, že Petr Krčál vystoupil důstojně. Přeji mu hodně štěstí a úspěchů v dalším životě,“ podotkl v reakci na zprávu šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Témata:  Petr Krčál Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy