Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senát opět zasedá v plném počtu: Tomáš Goláň složil slib, nahradil Čubu

Senát ČR
Senát ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Praha - Senát je opět kompletní. V úvodu dnešní schůze složil slib nový senátor Tomáš Goláň (za hnutí Senátor 21), který za zlínský obvod nahradil Františka Čubu (SPO).

Goláň už pomohl vytvořit v horní komoře nový Klub pro liberální demokracii - Senátor 21, v němž se spolu s ním sdružili čtyři senátoři za Zelené a Piráty.

Goláň se do horní komory dostal v květnových doplňovacích volbách, když ve druhém kole porazil krajskou radní Michaelu Blahovou (KDU-ČSL). Senátorem bude pouze do konce Čubova šestiletého mandátu, tedy do podzimu 2020. Goláň bude působit ve výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu.

Daňový poradce Goláň patří k aktivním kritikům fungování finanční správy, která podle něj nadměrně používá zajišťovací příkazy a zneužívá svou moc. 

Témata:  Senát Parlamentu České republiky František Čuba Tomáš Goláň

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy