Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie vyšetřuje příčiny požárů na Kokořínsku

Požáry lesu v ČR
Požáry lesu v ČR
Foto: hzscr.cz

Praha - Nedělní požáry na Kokořínsku podle hasičů mohla zavinit nedbalost, druhou vyšetřovací verzí je úmyslné zapálení. Škody jdou do desítek tisíc korun.

V neděli ráno hořelo u Nosálova na Mělnicku, hasiči požár lokalizovali po poledni. Odpoledne začal hořet les na ploše přibližně 100 krát 150 metrů o několik kilometrů dál u obce Jestřebice, hasiči oheň dostali pod kontrolu asi za hodinu.

V jednom případě vyčíslil vyšetřovatel škodu na 50.000 korun, v druhém podle něj škoda nevznikla, řekl ČTK mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Příčinu požáru vyšetřuje policie, která bude hledat případné svědky a zkoumat, jestli někdo neviděl pohybovat se po lese někoho podezřelého.

Témata:  Středočeský kraj požáry lesů v ČR požáry

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.