Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V šesti pražských částech je o vítězi voleb jasno

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - V šesti městských částech Prahy je o vítězi voleb do zastupitelstva už rozhodnuto. V Benicích, Březiněvsi, Královicích, Lochkově, Lysolajích a Nedvězí se do voleb přihlásil pouze jeden subjekt.

Vyplývá to z informací ČTK a na webu hlavního města. Kandidátní listiny mohly strany podat do úterních 16:00, do 18. srpna úřad rozhodne o jejich registraci k podzimním komunálním volbám. Uskuteční se 5. a 6. října s volbami do Senátu.

Stejně jako před čtyřmi lety v Březiněvsi kandiduje jen sdružení Občané pro Březiněves, v Královicích Sdružení pro Královice, v další městské části Sdružení Lochkov 2018 a v Lysolajích kandidátka politického hnutí Starostové a nezávislí. V Nedvězí v roce 2014 kandidovalo pouze hnutí Pro Prahu, letos tam kandidátku podalo jen Sdružení nezávislých kandidátů Nedvězí.

K pěti městským částem, kde byla i v roce 2014 pouze jedna kandidátka, letos přibyly Benice. Letos v Benicích kandiduje pouze sdružení nezávislých kandidátů Benice - místo pro spokojený život, které tam v minulých volbách upřednostnilo více voličů než hnutí ANO. Před čtyřmi lety bylo už před volbami jasno také v Křeslicích a Přední Kopanině, kde budou letos voliči vybírat ze dvou kandidátních listin.

Témata:  Praha Volby komunální

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.