Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výroky extajemníka SPD Staníka začne soud projednávat v září

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Kauzu nenávistných výroků, které měl pronést extajemník hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Jaroslav Staník, by měl Obvodní soud pro Prahu 1 začít projednávat 6. září.

Soudkyně Helena Králová potrestala Staníka trestním příkazem na konci července roční podmínkou s dvouletým odkladem, měl také zaplatit pokutu 70.000 korun. Staníkův obhájce ale proti rozhodnutí podal odpor, čímž se trestní příkaz zrušil.

Staník podle svědků loni ve sněmovní restauraci například vyzýval k tomu, aby se všichni homosexuálové, Romové a Židé po narození stříleli.

Staník byl tajemníkem SPD a asistentem poslance SPD Jaroslava Holíka. Při říjnových volbách bránil novinářům ve vstupu do volebního štábu SPD a volal na ně policii. V asistentské funkci Staník na přelomu loňského listopadu a prosince skončil. Předseda SPD Tomio Okamura následně letos uvedl, že Staník není členem a už ani tajemníkem hnutí.

Témata:  soudy Svoboda a přímá demokracie

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.