Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K volbám do zastupitelstva se v Praze zaregistrovalo 29 uskupení

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Magistrát zaregistroval k volbám do zastupitelstva hlavního města 29 kandidátních listin, což je proti minulým volbám o dvě méně.

K úřadu bylo podáno 30 kandidátek, z čehož byly dvě od kandidátů Praha Sobě. ČTK to sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Volby do zastupitelstev a jedné třetiny Senátu se uskuteční 5. a 6. října. Pražané budou volit stejně jako před čtyřmi lety v jednom obvodu 65 zastupitelů.

U osmi kandidátek úřad objevil chyby, většinu z nich kandidující uskupení včas odstranily. "Jeden subjekt nám dodal chybné údaje o dvou kandidátech, které již neopravil, proto jsme je museli vyškrtnut. Nejedná se však o kandidáty v prvních patnácti místech kandidátní listiny," uvedl Hofman.

K volbám do zastupitelstva hlavního města bylo podáno 30 kandidátních listin, přičemž sdružení starosty Prahy 7 a poslance Jana Čižinského Praha Sobě podalo dvě kandidátky se stejnými jmény. Druhá kandidátka byla podána jako kandidátka politické strany Podporujeme občanskou kandidátku Praha Sobě pro případ, že by úřad neuznal potřebný počet podpisů pod peticí ke kandidatuře sdružení. Nakonec úřad podpisy uznal, druhá kandidátka proto z klání odstupuje.

Témata:  Praha Komunální volby

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy