Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž nechal otevřené okno auta, okradli ho o statisíce korun

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Řidič, který v neděli 12. srpna časně ráno zaparkoval v Dušní ulici své auto v centru Prahy, nezavřel okénko u dveří spolujezdce.

Policisté podezírají zatím neznámého muže a ženu, že této neopatrnosti využili a otevřeným okýnkem sebrali muži tašku, platební karty a peněženku, v níž měl podle jeho sdělení v přepočtu na českou měnu bezmála 200.000 korun. ČTK o tom dnes informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Na webu policisté zveřejnili záběry podezřelých a žádají veřejnost o spolupráci při pátrání.

Řidič od auta odešel před půl čtvrté ráno, asi hodinu poté přišel k vozu zhruba 180 centimetrů vysoký mladík. Na sobě měl černou mikinu s kapucí přes hlavu, černé kraťasy, bílé ponožky a černé tenisky s bílou podrážkou. "Ten se nejprve přesvědčí, že je v ulici sám. Jakmile si je jist, že je vzduch ´čistý´, přitočí se k autu a přes otevřené okénko vytáhne cosi z interiéru vozu. Poté z místa odchází neznámo kam," popsal Hulan.

Přibližně v sedm hodin ráno přišla k vozu asi třicetiletá žena oblečená do žlutého letního svetříku a khaki minisukně. Když si prohlédla auto, také ona sáhla dovnitř, vytáhla z něho předmět a dala ho do kabelky, uvedl policejní mluvčí. Poté se k autu vrátila, znovu z něj něco sebrala a přendala do kabelky. "Pak odchází pryč," dodal Hulan.

Témata:  krádeže auto krimi

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy