Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který se zabarikádoval v domě Chrudimi a hrozil bombou, skončil ve vazbě

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Robert Pavelka, EuroZprávy.cz

Chrudim - Muž, který se toto úterý zabarikádoval v rodinném domě v Chrudimi a vyhrožoval výbušninou, skončil ve vazbě. Rozhodl o tom dnes soud.

Uvedly to dnes televize Prima a Nova. Pětapadesátiletý muž byl ve středu obviněn z vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, hrozí mu až tříleté vězení. Návrh na vazbu byl podán, aby dál nepokračoval v trestné činnosti.

"Soudce akceptoval návrh na vzetí do vazby. Obviněný muž je tak v současné době stíhán vazebně," řekl Primě mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař. Podle Novy soud vazbu uvalil z obavy, že by muž mohl bránit dalšímu vyšetřování nebo se mu vyhýbat.

Vzhledem k tomu, že muže v minulosti už dvakrát musela zadržet zásahová jednotka, dnes muže k soudu přivedli policisté v kuklách a se samopaly. Podle Novy byl převezen do vazební věznice v Hradci Králové.

Na muže už dřív vydal Okresní soud v Trutnově zatykač kvůli křivému obvinění vězeňských dozorců. Za to mu hrozí také až tři roky vězení, uvedla Nova.

Když muže policie vypátrala, odmítl se jí v úterý vzdát, zabarikádoval se v domě a hrozil výbušninou. Policisté oblast uzavřeli a s mužem asi šest hodin vyjednávali. Nakonec ho zásahová jednotka zadržela na balkoně domu. Při zásahu nebyl nikdo zraněn, výbušnina se u muže nenašla.

Témata:  bomby krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

9. května 2024 9:59

Vyjádření Bidena o zastavení dodávek zbraní považuje Izrael za zklamání

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy