Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Já musel v patnácti do montérek, zatímco chudák Andrej studoval v zahraničí, zlobí se Kalousek

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Český premiér Andrej Babiš (ANO) byl hostem nedělní Partie na Primě. Jeho vystoupení sledoval a hodně ostře komentoval i zarytý Babišův odpůrce Miroslav Kalousek.

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek okomentoval vystoupení Babiše v nedělní Partii. „Když budou lidé vzdělaní, zůstanou doma a nebudou migrovat,“ tvrdil český premiér. Jenže podle Kalouska to není vůbec pravda. „Pokud by to mělo platit, tak nás dost štve, že se @AndrejBabis více nevzdělával,“ rýpnul si do šéfa hnutí ANO.

Babiš také mluvil o tom, jak jeho rodina za komunismu trpěla. „Naše rodina byla po roce 1968 postižená,“ vysvětloval premiér. Ani s tím ale u Kalouska nepochodil.

„Tak už mám jasno. Postižený Babiš st. byl za trest naším delegátem v GATT ve Švýcarsku a chudák Andrej studoval v zahraničí. Smáli se jim Kalousek st. od výrobního pásu a Mirek, který už v 15 letech šel do montérek,“ přisadil si.

A do diskuze se zapojili i další. „A nejen vy,“ zareagoval na slova poslance TOP 09 jeden z Čechů. „Jistě, ten režim byl velmi velkorysý. Postižených jako Babišovi bylo mnohem méně než nás protežovaných,“ ironicky podotkl Kalousek.

Babiš opakovaně popírá, že by spolupracoval se Státní bezpečností (StB), podle Kalouska se ale stačí podívat na to, jak mluví. „Ten slovník je vypovídající sám o sobě. Žádný slušný člověk nikdy neřekl “emigračka”. To byl estébácký slang,“ nešetří Babiše Kalousek.

Témata:  Miroslav Kalousek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy