Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamura řádil v ČT: Je to zmanipulované .Mně je na zvracení. Vy jste se zbláznil!

Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura byl po delší době hostem jednoho z diskuzních pořadů na České televizi. Mluvil o dění v německém Chemnitzu, migraci, Evropské unii i svém hnutí. Některé dotazy moderátora ho ale pořádně rozlítily.

Okamura v České televizi mluvil o aktuálním dění v Chemnitzu. Tvrdil například, že slušní lidé už v Německu nemají přednost a že prim teď hrají „nepřizpůsobiví lidé“. „Občané pochopili, že se jim město mění pod rukama, že pravidla začínají být jiná než ta, na která jsou zvyklí,“ vysvětloval ve studiu Okamura.

„Drtivá většina demonstrantů jsou normální, slušní, pracující lidé, kteří mají strach a obavy. A stát se za ně nestaví – naopak mainstream je označuje za nějaké radikály či extremisty. A oni přitom jen chtějí žít v bezpečné zemi,“ zastával se protestujících šéf SPD, podle kterého v Německu stoupá kriminalita. „V posledních několika letech byly útoky a zabití způsobeny migranty, a to i migranty ve druhé či třetí generaci,“ uvedl.

Poukazoval také na to, že do Evropy se dostaly miliony migrantů a že nikdo ani nezná přesná čísla. Odmítl také slova českého ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD), podle kterého přes Česko do Německa neproudí davy migrantů, jak naopak tvrdí šéf SPD. Sociálním demokratům prý ale nevědí ani slovo.

Moderátor Daniel Takáč se Okamury také zeptal, zda odsuzuje útoky a štvanici na lidi, kteří vypadají jinak než příslušníci většinové společnosti v dané zemi. To Okamuru hodně naštvalo. „Já nechápu tento váš odporný dotaz. Já, který jsem celý život – i dneska – terčem rasismu od voličů Pirátů, od voličů TOP 09, podívejte se na můj facebook...“ spustil šéf SPD. „Můžete mi na tu otázku normálně odpovědět?“ požádal ho moderátor. „Mě se to přímo dotýká,“ pokračoval ve svém Okamura, kterému se prý smějí kvůli jeho vzhledu. „rasismus je to nejodpornější, co znám. Nesnáším rasisty,“ vysvětloval. „Proč se mě na to vůbec ptáte? Ptejte se pana Bartoše, proč to toleruje u svých příznivců,“ rozčiloval se.

Poté ještě mluvil o migraci a o tom, že je to plán Evropské unie. Zároveň se domnívá, že EU je nereformovatelná. „Konec diktátu Bruselu,“ shrnul svoje názory na Brusel. Na závěr se moderátor zeptal na Okamurův názor na názor Ministerstva vnitra na jeho hnutí SPD. Podle zprávy, kterou rezort vydal, agendu extrémní pravice převzala SPD. Tato slova ale politika opět vytočila.

„Každý divák ví, že je to nesmysl, my prosazujeme přímou demokracii,“ začal vysvětlovat Okamura. Za Extremisrty naopak označil sociální demoktary, kteří podle něj chtějí přijímat nelegální migranty. Když Takáče zajímalo, zda si jeho hnutí vybírá stejná témata, jako krajní pravice, politik vypěnil. „Dáváte nechutné otázky. Mně je na zvracení z vašich otázek,“ zlobil se Okamura.

„Pane Takáči, tohleto je tak zmanipulovanej pořad,“ zuřil šéf SPD. „Prosím? Prosím?“ nevěřícně se ptal moderátor, který vysvětloval, že pouze cituje ze zprávy ministerstva vnitra. „Vy tady podsouváte divákům nějaký konsekvence, které mají v lidech vzbudit nepříjemné pocity vůči SPD,“ obvinil moderátora ČT.

„Vy jste se zbláznil. Vždyť ta zpráva nebyla ani oficiálně vydána,“ rozčiloval se Okamura, když se ho Takáč zeptal, zda jeho hnutí podá kvůli materiálu žalobu. „Dáváte mi děsivé otázky,“ pokračoval Okamura. „Já nejsem populista jako vy a nějaký manipulátor. Já to nejdřív musím vidět a analyzovat. Jak neprofesionálně pracuje moderátor České televize. Vy si ze mě děláte legraci,“ obvinil Okamura Takáče. „Nechtě už těch manipulací,“ dodal Okamura.

O svém vystoupení pak Okamura informoval i na sociálních sítích. „Tématem byly názory SPD na události v Saské Kamenici (Chemnitz), migrace a naše návrhy řešení, politika EU a na závěr se Česká televize (moderátor Takáč) snažila jako obvykle manipulovat diváky, tentokrát s tím, že politický program SPD je prý extrémní... Vysvětlil jsem, že na prosazování přímé demokracie a aby měli slušní lidé více peněz, bezpečí a spravedlnosti nic extrémního nevidím. A řekl jsem, že naopak mi připadá extrémismus jak vyšitý to, že představitelé ČSSD i v současnosti vyzývají k přijímání migrantů do ČR,“ vypíchnul hlavní body svého vystoupení.

Okamuru podpořila i jeho stranická kolegyně. „Dnes jsme byli opět svědkem nezávislosti České televize. Náš předseda Tomio Okamura byl pozván do pořadu Interview 24 a jediným cílem České televize bylo svým zmanipulovaným pořadem pošpinit naše hnutí. Neprofesionalita pana moderátora byla opravdu na vrcholu.. Jen připomínám, že všichni jsme plátci České televize, které měsíčně odevzdáváme 135 Kč, i přesto, že se díváme na jiné kanály než ČT. Tato televize si sama na sebe nedokáže vydělat a tak za peníze daňových poplatníků obelhává naše občany. Je to otřesné,“ postěžovala si poslankyně SPD Tereza Hyťhová

Moderátora se naopak zastal publicista, novinář a člen Rady české televize Zdeněk Šarapatka. „Hrajeme za dobrou práci...dnes D. Takáčovi z ČT24!“ napsal na sociálních sítích. Poukázal na to, jak si Okamura stěžoval na Takáčovu neprofesionalitu. „Zato u barrandovského tajrtlíka má Pitomio v žaludku jako v pokojíčku. Ob den a za laskavého přihlížení Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, Ps: ..takhle se ta voda brzy vyvaří..“ dodal Šarapatka.

Témata:  Tomio Okamura Česká televize Daniel Takáč

Aktuálně se děje

17. května 2024 20:49

Slovensko dementuje nepravdivé informace: Atentátník nebyl liberál ani extremista

Slovenskem otřásl atentát na premiéra Roberta Fica. Střelcem, který po výjezdním jednání vlády pětkrát vystřelil na premiéra, byl Juraj Cintula. Internetem okamžitě začaly kolovat informace o "SBSkáři z Levic". Některé se však ukázaly jako nepravdivé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.