Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci zadržení v Česku budou deportováni

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Mikulov - Čtveřice migrantů, které ve čtvrtek dopoledne našli cizinečtí policisté v nákladovém prostoru kamionu v Mikulově na Břeclavsku, se do vozu dostala bez vědomí řidiče asi v Srbsku. Tři z nich budou vráceni na Slovensko, uvedl dnes v aktualizaci původní zprávy na policejním webu mluvčí Pavel Šváb.

Na muže v nákladovém prostoru upozornil policii sám řidič kamionu, který přijel z Turecka. "Na našem území nad ránem slyšel z nákladového prostoru podivné zvuky. Přivolaní policisté po rozpečetění nákladového prostoru narazili na čtyři muže ve věku kolem 25 let, kteří o sobě tvrdili, že pochází z Afghánistánu," uvedl Šváb.

Policisté zjišťovali, jak a kdy se muži do nákladového prostoru dostali, řidiče i migranty vyslechli. "Do nákladového prostoru auta se dostali bez vědomí řidiče pravděpodobně v Srbsku. Tři z nich budou vráceni na Slovensko, poslední požádal o azyl v Bulharsku, kam se také vrátí," uvedl mluvčí.

Lidí, kteří se snaží na jihu Moravy nelegálně překročit hranici, podle policejních statistik ubývá. Za celý loňský rok policisté v kraji chytili 97 lidí, letos to od ledna do června bylo jen 19 lidí.

Témata:  uprchlíci Jihomoravský kraj Policie ČR

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy