Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Orkán zkomplikoval dopravu: Desítky tratí jsou mimo provoz, omezení platí i na silnicích

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Celá ČR - Po větrné noci na desítce míst v Česku nejezdí vlaky, omezení jsou také na silnicích, hlavně kvůli spadlým stromům. Výpadky jsou v dodávkách elektřiny. Vyplývá to z informací na webu Českých drah a policie a informací od energetiků. Varování Českého hydrometeorologického ústavu před silným větrem platí do dnešních 06:00.

Spadlé stromy zastavily dopravu mezi Střezimíří a Ješeticemi na hlavní trati z Benešova na Tábor. Stromy na koleje spadly také mezi Ostroměří a Lázněmi Bělohrad na Jičínsku, mezi Strakonicemi a Katovicemi, Pískem a Putimí, Jindřichovým Hradcem a Kardašovou Řečicí, Budišovem u Třebíče a Studencem, Moravským Krumlovem a Ivančicemi, Kroměříží a Zdounkami, Jeseníkem a stanicí Lipová Lázně. Do trolejí strom spadl mezi Opavou a Děhylovem.

Kvůli spadlým stromům je omezený provoz také na řadě silnic. Ve Sviadnově na Frýdecko-Místecku narazila dodávka do spadlých drátů, nikdo nebyl zraněn. Na Ostravsku najel nákladní vůz do spadlého stromu. Ve tříkilometrovém úseku mezi Prostějovem a Vyškovem na dálnici D46 vítr povalil dopravní značení do jízdních pruhů.

Energetici evidovali v neděli večer desítky tisíc odběrných míst bez dodávek elektřiny. ČEZ k 23:00 hlásil 140.000 takových odběrných míst, nejsložitější situace byla v Plzeňském, Karlovarském, Středočeském kraji a Pardubickém kraji, přidával se Olomoucký. V jižních Čechách mělo podle firmy E.ON problémy s dodávkami energie 20.000 domácností.

Témata:  železnice doprava počasí vlaky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy