reklama

Podle soudu dal tip lupičům, kteří v Lysicích vnikli do domu právníka, svázali ho lepicí páskou a pouty, bili teleskopickým obuškem, mučili a nakonec mu ukradli věci a peníze minimálně za 50.000 korun. Žondru usvědčil hlavně dopis, který mu jeden z lupičů adresoval z vězení a v němž ho označuje za tipaře. Dopis zadržela vězeňská služba.

Žondrovi přitížila skutečnost, že v té době byl ještě v podmínce. V minulosti byl totiž členem gangu, který na Moravě přepadával seniory, informuje deník. Pachatelé si osamělé důchodce tipovali při montování plastových oken. Žondra za to dostal sedm let vězení a podmínečně byl propuštěn na svobodu jen rok před loupeží v Blansku.

V případu přepadení tenistky Kvitové se nyní čeká na krok žalobce z brněnského krajského státního zastupitelství, který spis od policie převzal v srpnu. Případ je kvalifikovaný jako trestný čin vydírání s trestní sazbou pět až 12 let. Útočník Kvitovou přepadl 20. prosince 2016, tenistka utrpěla vážné poranění levé ruky. Podrobila se komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence trvala řadu měsíců, na turnaje se vrátila loni v květnu při French Open.