Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD jde ke dnu? Tenhle průzkum ji rozhodně nepotěší

38. sjezd České strany sociálně demokratické
38. sjezd České strany sociálně demokratické
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Sociální demokraté se dál potápějí? Pražská ČSSD by podle průzkumu zveřejněného MF Dnes by získala v podzimních volbách pouhá dvě procenta. čelní představitelé pražské buňky ale odmítají, že by na tom strana byla tak zle.

„Vůbec to nebudu komentovat, pokládám to číslo za hloupost,“ okomentoval výsledky průzkumu agentury STEM/MARK europoslanec a vlivný pražský sociální demokrat Miroslav Poche.

Zveřejněná čísla nebere vážně ani jednička kandidátky pražské ČSSD. „My jsme viděli průzkum od stejné agentury, kde nás volilo až sedm a půl procenta Pražanů. Podle průzkumu České televize máme volební potenciál přes devět procent,“ zdůraznil Jakub Landovský, který je přesvědčen o úspěchu své strany.

Pokud by sociální demokracie utrpěla opravdu takový volební debakl, mohlo by to mít dopad i na předsedu ČSSD Jana Hamáčka. Toho totiž mocensky drží pravě Poche, neoficiální šéf pražské buňky.

Jak již bylo řečeno, podle tohoto průzkumu by ČSSD v Praze získala jen asi 2 procenta. Nejvíce hlasů by lidé dali občanských demokratům (17%). Za nimi by s patnácti procenty skončili Piráti a hnutí ANO. Společná kandidátka TOP 09, STAN a lidovců s 12 procenty. Uspět by mohlo také uskupení Praha sobě, které by volilo asi 8 procent lidí. Hnutí SPD Tomia Okamury naopak se čtyřmi procenty mělo smůlu.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Praha Volby komunální

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy