Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čunek byl znovu zvolen senátorem už v prvním kole

Jiří Čunek /KDU-ČSL/
Jiří Čunek /KDU-ČSL/
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Senátorem ve volebním obvodu Vsetín bude znovu hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL). Hned v prvním kole získal nadpoloviční počet hlasů, konkrétně 51,59 procenta. Vyplývá to z výsledků sčítání na www.volby.cz. Voleb se zúčastnilo 46,16 procenta voličů.

Na druhém místě skončil Miroslav Koňařík (NK) s 16,94 procenta, třetí je Zbyněk Fojtíček (ODS) s 12,99 procenta hlasů.

Čtvrtý v pořadí je Petr Kořenek (ČSSD) s 8,84 procenta hlasů. Pátou příčku obsadil Radek Vraj (SPD), volilo ho 6,75 procenta lidí. Šestá je Dáša Bazalková (KSČM) s 2,86 procenta.

Bývalý dlouholetý starosta Vsetína Čunek obhájil senátorský mandát už podruhé, v horní komoře je od roku 2006. Byl předsedou KDU-ČSL i vicepremiérem a ministrem pro místní rozvoj ve vládě Mirka Topolánka (ODS). Čelil obvinění z korupce, angažuje se v kauze zkrachované společnosti H-System.

Témata:  Jiří Čunek 1 Vsetín Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 17:06

Před 20 lety se EU výrazně rozšířila. Kdy Unie přijme další státy?

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy