Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie hledá další posily. ČR musí zůstat šestou nejbezpečnější zemí světa, burcuje Hamáček

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Policie přijme 1000 nových příslušníků, kteří v České republice chybí, schválila dnes vláda. Přes 600 jich má jít na základní službu, zhruba 150 na boj s kyberkriminalitou, terorismem, extremismem nebo finanční kriminalitou. Opatření má podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) zajistit, že Česko zůstane šestou nejbezpečnější zemí na světě. Policejní sbor má přibližně 40.000 lidí.

"Policie dostane 1000 tabulkových míst, drtivá většina přímo do služby. Budeme posilovat pořádkové jednotky, dopravní policii, specializované útvary jako letecká služba, případně kyberkriminalitou a extremismus," uvedl dnes na tiskové konferenci po jednání vlády Hamáček.

Navýšení počtu policistů je podle Hamáčka klíčové pro zajištění bezpečnosti. "Nedávno vláda rozhodla o navýšení počtu hasičů o 450 ve třech letech. Dnes přišla řada na policii," řekl ministr vnitra.

Ministerstvo financí bude podle Hamáčka peníze na platy nový policistů uvolňovat postupně podle toho, jak budou nastupovat do služby.

Témata:  Policie ČR Jan Hamáček

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy