Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trojúhelník ČT, Bakala, Sobotkovci v ČSSD? Známý novinář vznesl vážné obvinění, reakce přišla obratem

Česká televize
Česká televize
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Novinář a vydavatel amerického původu Erik Best si ve svém zpravodaji vzal na paškál Českou televizi, ČSSD a miliardáře Zdeňka Bakalu. Ti všichni jsou podle jeho tvrzení nitkami propojeni díky postavě šéfredaktora ČT Františka Lutonského. Lutonský si ale nenechal nařčení jen tak líbit a rozhodl se, že se s Bestem vypožádá.

Best ve svém zpravodaji Final Word tvrdí, že i když už Bohuslav Sobotka dávno není českým premiérem a předsedou ČSSD, zpravodajství České televize si stále vazby na Sobotkovu éru stále zachovává. „Nejvýraznější je to u zástupce šéfredaktora Františka Lutonského, jehož manželka Jana Lutonská je partnerkou v PR agentuře Bison & Rose,“ upozorňuje americký novinář žijící v Česku.

„Agentura zastupuje Zdeňka Bakalu, který si pod Sobotkovým dozorem koupil OKD, za což do něj prezident Miloš Zeman pravidelně kope. Bývalý partner v Bison & Rose Miloš Růžička zároveň jako soukromník radil ministrovi vnitra v Sobotkově vládě Milanu Chovancovi. Dlouhá léta agentura zastupovala také generálního ředitele České televize Petra Dvořáka, čímž vznikl trojúhelník Sobotka-Dvořák-Bakala propojený skrze Bison & Rose,“ popisuje Best.

František Lutonský a jeho žena podle jeho slov tvoří jen část celkového obrázku,. „Jejich střet zájmů ale pomáhá vysvětlit, proč Česká televize předstírá, že trpký bratrovražedný boj uvnitř ČSSD zuří především mezi Janem Hamáčkem a zemanovskou frakcí. Ve skutečnosti jde hlavně o to, že se lidé ze Sobotkovy éry, včetně některých v ČT, snaží oddálit svůj politický či profesionální konec,“ končí svůj text novinář.

Zavolal jsem @ErikBest , abych se ho osobně zeptal na nesmysly a lži, které o mě šíří na svém blogu... A co myslíte, že udělá tento chrabrý publicista, když zjistí, že mu volá člověk, o kterého si otírá svoji zlolajnou pusu? Rychle zavěsí jak malej kluk přistiženej při lži.

— František Lutonský (@FLutonsky) 18. října 2018

Jenže takové obvinění si nenechal Lutonský jen tak líbit a tak si chtěl s Bestem o jeho článku promluvit. „Zavolal jsem @ErikBest , abych se ho osobně zeptal na nesmysly a lži, které o mě šíří na svém blogu...“ prozradil na twitteru pracovník ČT. „A co myslíte, že udělá tento chrabrý publicista, když zjistí, že mu volá člověk, o kterého si otírá svoji zlolajnou pusu? Rychle zavěsí jak malej kluk přistiženej při lži,“ vysmál se mu.

Podle něj si Best vše vymýšlí. „Napsat se dá cokoliv. Pan Best je toho důkazem. Potvrdit a dokázat ale neumí nic. A právě na to jsem se ho chtěl zeptat,“ uvedl také na sociálních sítích Lutonský. Chtěl se ho prý jen osobně zeptat, proč o něm šíří „nesmysly a manipuluje s fakty“. Jenže odpovědi se nedočkal, jejich hovor byl totiž velmi krátký. „Stačilo se jen představit...“ dodal Lutonský.

Témata:  Erik Best Sociální demokracie (SOCDEM) Bohuslav Sobotka Česká televize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy