Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policejní potápěči ČR mají za sebou další misi. Učili kolegy v Bosně, jak ničit bomby

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Čeští policejní potápěči dnes končí výcvikovou misi, při které učili bosenské kolegy zneškodňovat nevybuchlou munici. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová. Nevybuchlá munice zůstala v Bosně po válce v 90. letech a představuje značné nebezpečí pro obyvatele balkánské země.

Desetidenní výcvik se konal v Chorvatsku. Čeští specialisté učili bosenské kolegy hledat a likvidovat nevybuchlou válečnou munici.

Letos to byla už druhá výcviková mise českých potápěčů zaměřená na Bosnu, v červnu pomáhali tamním policistům vytvořit specializovaný tým zaměřený na pátrací a záchranné operace ve vodním prostředí.

Čeští policejní potápěči pomáhají Bosně dlouhodobě. Od roku 2012 se podílejí na odminování říčních oblastí. Spolupráce by podle policejního prezidia měla pokračovat i v příštím roce.

Témata:  potápění Policie ČR Bosna a Hercegovina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy