Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V ústavu, kde byl pacientem Babiš mladší, hořelo

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

V Klecanech u Prahy hořelo dnes večer v Národním ústavu duševního zdraví (NUDZ). Nikdo se nezranil, lidé z ústavu se stihli evakuovat za pomoci personálu před příjezdem hasičů, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Požár se již podařilo uhasit.

Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. Hořet začalo pravděpodobně od elektroinstalace, přesnou příčinu a výši škody ale určí až vyšetřovatel.

Zaměřením NUDZ je výzkum neurobiologických mechanismů vedoucích k rozvoji nejzávažnějších duševních poruch jako schizofrenie, deprese, úzkostné stavy a reakce na stres. Součástí výzkumu je rovněž vývoj a testování nových diagnostických a léčebných metod. Součástí kliniky NUDZ je ambulance, denní stacionáře a lůžková oddělení.

Zdejším pacientem byl v minulosti také syn premiéra Andreje Babiše (ANO), Andrej Babiš mladší, kolem něhož se v posledním týdnu znovu rozvířila takzvaná kauza Čapí hnízdo, v níž je premiér obviněn v souvislosti s dotací EU na stavbu farmy Čapí hnízdo.

Témata:  požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy