Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Liberecku hořela koňská farma s hotelem, škoda 20 milionů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.blackfive.net

Rozsáhlý požár zničil v noci na dnešek část areálu koňské farmy Vysoká v Chrastavě na Liberecku. Nikdo se nezranil, objekt s hotelem opustilo 20 lidí, hasiči vyvedli ze stájí 51 koní. ČTK to řekl operační důstojník krajských hasičů. Výši škod vyšetřovatel hasičů odhadl na 20 milionů korun. Příčinu požáru vyšetřuje policie.

K areálu vyjeli hasiči v pátek po 22:00. "Ve zrekonstruovaném objektu, v němž se nachází penzion, apartmány, stáje, hořela střešní konstrukce," uvedl operační důstojník.

"Zasahovalo se ve zvláštním stupni poplachu, naštěstí zranění nebyla žádná, došlo jen ke škodě," dodal. Požářiště kontrovali hasiči do dnešního rána.

Aktualizovali jsme naši noční zprávu o požáru u Chrastavy. https://t.co/7PFb8j2oja

— POŽÁRY.cz (@pozarycz) 1. prosince 2018

Hasiči použili při zásahu také výškovou techniku. Likvidovali plameny ze čtyř žebříků. "Starost zasahujícím hasičům dělalo velké množství uskladněného sena v dalších částech objektu a ve stodolách za budovou. Chlazením budov však zabránili rozšíření požáru do zemědělské části," uvedla mluvčí krajských hasičů Pavlína Bílková.

Podle internetových stránek farma nabízí ubytování, stravování, pořádají se tam svatby, dětské tábory a další akce.

Témata:  Liberecký kraj hasiči požáry

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy