Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Božím Daru už razítkují Ježíškovu poštu. Co letos chtějí děti pod stromeček?

Vánoce
Vánoce
Foto: Pixmac

Na Božím Daru dnes začalo razítkování Ježíškovy pošty novým příležitostným vánočním razítkem. Pro letošní 25. ročník je na razítku vyobrazena hvězda s kometou a vánoční dárky ve tvaru srdce s textem Boží Dar. Autorem návrhu pro rok 2018 je Pavel Sivko, informovali v tiskové zprávě pracovníci infocentra. V dopise Ježíškovi často děti žádají chytré telefony, tablety, stavebnice Lego nebo různé společenské hry, přejí si ale také zdraví, štěstí a lásku pro celou svou rodinu.

Nejčastější přání se liší podle toho, zda dopis napsala dívka nebo chlapec. "Nejžádanějšími dětskými dárky pro malé slečny jsou panenky, pejsek Peppy, Barbie dětské kuchyňky, holčičí šminky nebo hřejiví plyšáci," uvedli pracovníci infocentra. Chlapci si nejčastěji přejí pistole Nerf, roboty Transformers, stavebnice, autodráhy a auta na dálková ovládání.

Pohledy, dopisy a přání pro své blízké lze na Boží Dar zasílat poštou na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 362 62, nebo v průběhu roku osobně vložit do speciální Ježíškovy schránky v infocentru na Božím Daru.

Všechny zásilky určené k orazítkování musejí být opatřeny cílovou adresou a známkou odpovídající skutečnému poštovnému do místa určení. V prosinci se všechny ofrankované pohledy a dopisy orazítkují příležitostným vánočním razítkem a odesílají se zpět na uvedené adresy.

V loňském roce bylo na Božím Daru orazítkováno a odesláno 333 kilogramů pošty, tedy asi 73.493 kusů, z toho 15 procent dopisů a 85 procent pohlednic. Pro letošek je zatím připraveno k orazítkování 27,950 kilogramů vánoční pošty, kterou zanechali v Ježíškově schránce na Božím Daru návštěvníci od počátku roku 2018. Dopisy a pohlednice jsou adresovány nejen do České republiky, ale i do celého světa, například do Číny, Japonska, Austrálie, Německa, na Slovensko, do Kanady a USA.

Témata:  Vánoce pošta EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy