Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Který den je v Česku nejhorší? Pojišťovny to prozradily

Metro
Metro
Foto: Pixabay

Nejvíce pojistných událostí vzniká první den pracovního týdne. Potvrdily se tak glosy, které pondělí vykreslují jako den smutku, úzkostí a depresí. Uvedla to pojišťovna Allianz, která zkontrolovala statistiky pojistných událostí od roku 2015.

Problémy můžou podle Allianz nastat už cestou do práce. Údaje za tři čtvrtiny letošního roku ukázaly, že nejvíce škod z povinného ručení i havarijního pojištění vzniklo právě v pondělí.

A zatímco u povinného ručení je počet pondělních škod dlouhodobě srovnatelný s pátkem, škod z havarijního pojištění bylo za poslední čtyři roky v pondělí vždy nejvíce z celého týdne.0

Allianz dodala, že téměř pětina všech pojistných událostí v rámci pojištění podnikatelů a průmyslu od roku 2015 se stala v pondělí, konkrétně to bylo více než 19 procent. Ani výlety v tento den pojišťovna nedoporučuje.

"V letech 2015 až 2017 nám klienti za pondělky naúčtovali nejvíce náhrad škod za léčebné výlohy v rámci cestovního pojištění," řekl ČTK mluvčí Allianz Václav Bálek.

Témata:  lidé pojišťovny Kalendář

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy