Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká policie zatkla hledaného synovce arménského exprezidenta

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Česká policie zadržela v pátek v Praze policejně hledaného synovce bývalého arménského prezidenta a expremiéra Serže Sargsjana.

Informují o tom dnes arménská média, která se odvolávají na sdělení šéfa arménské policie Valeryho Osipjana.

"Byl zatčen a je ve vazbě v Praze. Později bude vydán do Arménie," citovala Osipjana tisková agentura Armenpress. Podle policejního náčelníka už arménská prokuratura připravuje potřebné dokumenty k žádosti o vydání Nareka Sargsjana do Arménie.

Osipjan uvedl, že zadržení synovce exprezidenta Sargsjana je výsledkem úspěšné spolupráce mezinárodních policejních struktur. Po Narekovi se podle Armenpressu pátrá od července letošního roku kvůli ilegálnímu obstarávání a držení střelných zbraní a výbušnin a také kvůli obchodování s narkotiky.

Témata:  Arménie Policie ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy