Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Středočeská ČSSD nominovala na šéfa strany Hamáčka, věří v konec rozbrojů

Jan Hamáček v Poslanecké sněmovně
Jan Hamáček v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Středočeská ČSSD na dnešní krajské konferenci v Kladně téměř jednomyslně nominovala na předsedu strany pro březnový sjezd dosavadního šéfa strany Jana Hamáčka, řekl ČTK předseda středočeské ČSSD Robin Povšík. Kandidáty na místopředsedy krajská buňka nenominovala.

"Důležité je, že dnes nepadala nějaká kritika vlády nebo našeho fungování. Já jsem ve svém projevu řekl, že se stále domnívám, že naše cesta je správná, že si ji překrýváme vnitřními spory. To, co můžeme prodávat, tak to zastiňují naše vnitřní spory a já doufám, že ten sjezd zvolí takové vedení sociální demokracie, které bude skutečně jedním jediným týmem a že ten tým pomůže stranu vytáhnout dál, protože působení ve vládě je dobré," řekl Povšík.

Povšík se stal předsedou středočeské ČSSD letos v květnu, vedení krajské organizace se dnes proto nevolilo. V květnu byl Povšík jediným kandidátem na předsedu, hlasovalo pro něj 85 procent delegátů krajské konference. Ve funkci nahradil právě Hamáčka, který funkci neobhajoval, protože se chtěl naplno věnovat své nové roli v čele ČSSD.

"Moc si vážím podpory své domovské organizace i pomoci a zázemí, kterou mi poskytla v posledních měsících, kdy strana i česká politika procházely turbulentním obdobím," uvedl Hamáček v tiskovém prohlášení.

Konec hádek, zjednodušené stanovy a efektivní prosazování programu @CSSD, to jsou mé priority v čele strany. Děkuji středočeské ČSSD, která mně dnes dala důvěru a nominovala mě před březnovým sjezdem na předsedu. Podpory své domovské organizace si moc vážím a děkuji za ni!

— Jan Hamáček (@jhamacek) 15. prosince 2018

Čtyřicetiletý Hamáček se předsedou ČSSD stal letos v únoru. Je také prvním místopředsedou Babišovy vlády a ministrem vnitra.

Krajskou konferenci za sebou má například také Ústecký kraj, žádnou konkrétní nominaci na předsedu strany ale delegáti neodhlasovali. V Královéhradeckém kraji pak na konferenci nominovali členové na předsedu také Hamáčka.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Jan Hamáček EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy