Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie před Vánoci: Auto dostalo smyk a skončilo v potoce. Tři mrtví mladí lidé, žena (30) bojuje o život

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

V sobotu 15. prosince 2018 došlo ve večerních hodinách v Koutě na Šumavě k tragické dopravní nehodě na silnici číslo I/22. Zemřeli při ni tři lidé, informovala policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Podle policie vozidla Volkswagen Golf, stříbrné barvy, pravděpodobně v době před 23 hodinou večer jelo od obce Kdyně na obec Domažlice. Řidič vozidla podle všeho nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem, stavu a povaze vozovky.

„Vozidlo pokračovalo ve smyku přes protisměrný jízdní pruh, vedoucí na obec Kout na Šumavě, a dále mimo komunikaci, kde narazilo do vzrostlého stromu. Následně vozidlo bylo odraženo i s cestujícími do Záhořanského potoka, kde zůstalo střechou pod vodou,“ uvedli policisté.

V automobilu jeli celkem čtyři mladí lidé, tři muži a jedna dívka. Dva lidé zemřeli během resuscitace. Jeden muž a žena byli v kritickém stavu transportováni leteckou záchranou službou do Fakultní nemocnice Lochotín v Plzni. „Muž, bohužel i přes veškerou snahu lékařů, v nemocnici zemřel. Mladá 30letá žena stále bojuje o život,“ uvedla Kořínková.

Na místě zasahovalo s maximálním nasazení 6 hlídek policie a kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice.

Příčinu a další okolnosti tragické dopravní nehody policisté stále zjišťují. Doprava v místě dopravní nehody byla zprvu řízena kyvadlo a poté byla zvolena objízdná trasa. „Více informací s ohledem na rodinu a čerstvost případu prozatím poskytovat nebudeme. Žádáme svědky této vážné dopravní nehody, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala Kořínková.

Témata:  nehody aut Policie ČR

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.