Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bomba v letadle? Pyrotechnici na Ruzyni zasahovali kvůli obrázku na záchodě

Letiště V. Havla, terminál 1
Letiště V. Havla, terminál 1
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Policie ČR dnes krátce po osmé hodině večerní informovala na Twitteru o potenciální hrozbě bomby na palubě letadla, které na Letiště Václava Havla mířilo z Britských ostrovů. Přivolaní pyrotechnici žádnou bombu nenašli.

„Policie na letišti v Praze prověřovala potenciální hrozbu bomby na palubě letadla. Letadlo je po bezpečném přistání kontrolováno policejními pyrotechniky, cestující jsou po vytěžení postupně propouštěni do vnitrozemí. Nedošlo k žádné škodě na majetku, ohrožení života ani zdraví,“ stojí v prohlášení na oficiálním profilu Policie ČR na sociální síti Twitter.

Policie na letišti v Praze prověřovala potenciální hrozbu bomby na palubě letadla. Letadlo je po bezpečném přistání kontrolováno policejními pyrotechniky, cestující jsou po vytěžení postupně propouštěni do vnitrozemí. Nedošlo k žádné škodě na majetku, ohrožení života ani zdraví. pic.twitter.com/cLnbjeC2tj

— Policie ČR (@PolicieCZ) 16. prosince 2018

Podle dostupných informací mělo jít o letoun na pravidelné lince mezi anglickým Manchesterem a Prahou. Piloti údajně urychlili přistání na ruzyňském letišti poté, co letuška objevila na toaletě obrázek s nakreslenou bombou. Žádné výbušné zařízení ovšem na palubě pyrotechnici nenašli.

Témata:  Letiště Václava Havla Praha Policie ČR

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.