Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi si podali Okamuru: Mísení ras je pr*ser, tady je důkaz

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Tomio Okamura si pořádně naběhl. Na svém facebookovém profilu si stěžoval na text v učebnici, kde je uvedeno, že mísení lidských ras je přínosem pro lidskou společnost. Lidé ale poukázali na to, že i Okamura je smíšeného původu.

"Mnohanásobné mísení mezi jednotlivými lidskými plemeny je pro lidskou společnost význačným přínosem. Díky tomu se vytváří tělesně i duševně zdravé a vyspělé populace," cituje Okamura z ubčenice Přírodopisu pro základní školy a víceletá gymnázia z roku 2006. 

Okamura se následně zeptal lidí, co si o tom myslí, a ti mu mnohdy dali za pravdu. Ale asi trochu jinak, než by čekal. Lidé totiž poukázali na Okamurův původ a tvrdí, že mísení ras opravdu není ku prospěchu věci.

"Není to vůbec prospěšné. Třeba Moravané když se smíchají s Japonci, tak je pr*ser," uvedla jedna z diskutujících. "To je možné snad jen v ČR. Poloviční Asiat a poloviční Moravák, jak s oblibou říká, horuje proti mísení ras," dodala další. A podobných příspěvků jsou pod komentářem stovky.

Témata:  Tomio Okamura Sociálnědemokratická strana Německa (SPD) sociální sítě

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy