reklama

Ve vzkazu adresovaném všem médiím i soukromým osobám označuje poslanec Volný prvního českého prezidenta Václava Havla za „prvního českého agenta globálního veksláka Sorose“ a „oběť alkoholismu“.

Havel prý nesloužil zájmům českého lidu, ale naopak nadnárodních korporací. Za vlastizradu Volný označuje údajnou likvidaci českého zbrojního průmyslu a amnestii, která údajně „povraždila, znásilnila, zmrzačila, oloupila a okradla, stovky, možná tisíce obětí. Bývalému prezidentovi rovněž neodpustí podíl na tzv. humanitárním bombardování Jugoslávie.

„Reakce Havlistické galérky byla a stále je typicky “pravdoláskařská” a “liberalnědemokratůrní”. Osobní nenávistné útoky, vulgární urážky, vyhrožování fyzickým napadením a přání smrti,“ píše na svém facebookovém profilu Volný. Dosavadní reakce prý vypovídají o dalším rozdělení společnosti. „Kult Václava Havla již dnes není naštěstí něčím společensky jednoznačným a nezpochybnitelným,“ dodává Volný.

„Normální lidé reagovali pozitivně, olajkováním statusu, celé stránky i v soukromých zprávách. Všem sympatizantům děkuji za veřejně i soukromě projevenou podporu,“ stojí na Volného Facebooku. „Oponenti na úrovni a těch také nebylo málo, pouze vyjádřili nesouhlas s mým názorem, obhajobou svého idolu a respektem k mému právu na svobodné vyjádření vlastního názoru.“

„Těmto nesouhlasícím diskutujícím na úrovni děkuji a těším se na další trénink odolnosti vůči oponentním politickým názorům u “liberálně demokratických” a “pravdoláskařských” soudruhů, kteří si demokracii vykládají tak trošku ve Stalinistickém duchu,“ uzavírá Volný svůj příspěvek na sociální síti.

„Dobrý den, bohužel ani já jsem práci pana Lubomíra Volného v naší databázi nenašla. Usuzuji, že naší univerzitu nemohl absolvovat, protože každá obhájená práce musí být v našem systému zadána,“ odpověděla na dotaz referentka Univerzitní knihovny Ostravské univerzity Tamara Mikolajková.

V medailonku na serveru iDnes před sněmovními volbami v roce 2017 přitom o Volném figurovala informace, že na Ostravské univerzitě vystudoval pedagogiku (obor tělesná výchova a technická výchova). Volný jej rovněž uvádí na zmiňované facebookové stránce, titul Mgr. je uveden před jeho jménem i na jeho profilu na webu Poslanecké sněmovny. „Presstituti chtějí mojí diplomku. Za 500 000,- Kč je vaše,“ vzkázal Volný.