Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilý muž napadl na Náchodsku záchranáře

Záchranná služba, ilustrační fotografie
Záchranná služba, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Opilý třiapadesátiletý muž v noci na dnešek v Jaroměři na Náchodsku napadl stejně starého záchranáře. Způsobil mu zranění v obličeji a na noze.

Napadený záchranář se bude léčit dva až tři týdny, uvedl v tiskové zprávě mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák. Útočníkovi hrozí za vyhrožování úřední osobě a ublížení na zdraví až pět let ve vězení, řekla ČTK policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Opilý muž měl velkou tržnou ránu v obličeji. Když ho záchranáři začali ošetřovat, nadával jim, poté se na ně vrhl a jednoho záchranáře zranil. Zdravotnická posádka zavolala policii, která násilníka zpacifikovala.

"Druhá členka napadené posádky naštěstí vyvázla z události bez zranění," uvedl Novák. Policisté hlídali útočníka v nemocnici až do rána, protože byl podle mluvčí nadále agresivní a všem vyhrožoval.

Témata:  napadení Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy