Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při požáru v Praze zemřela žena, tři lidé skončili v nemocnici

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Při požáru bytu dnes v podvečer v Lucemburské ulici v Praze zemřela žena. Další tři lidé skončili v nemocnici. Požár je zlikvidovaný, na místě je policejní vyšetřovatel. U požáru zasahovaly dvě požární jednotky.

Deset dalších lidí bylo evakuováno, další byty požárem nebyly zasaženy. Požár údajně vznikl na vybavení bytu v přízemí domu.

"Na místě byla mrtvá přibližně čtyřicetiletá žena, které již záchranáři pomoci nedokázali," sdělila ČTK mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Tři zraněné osoby jsou v péči @zzshmp. Při požáru byla nalezena jedna mrtvá osoba. Celkem jsme z domu evakuovali 10 osob. Požár vybavení bytu je lokalizován.

— Hasiči Praha ? (@HasiciPraha) 24. prosince 2018

Zranění utrpěli dva muži a malé dítě. Muž ve věku čtyřiceti let skončil s popáleninami obličeji a zad, dvaašedesátiletý s popáleninami hlavy a ruky. Oba odvezli na popáleninové oddělení vinohradské nemocnice. Dívka ve věku dva a půl roku utrpěla lehké zranění, preventivně však byla také odvezena na vyšetření do nemocnice.

Loni na Štědrý den bylo v Česku 53 požárů. Zemřel při nich jeden člověk v Horní Bečvě na Vsetínsku a 18 lidí se zranilo. Většinou hořelo v bytech a domech. Požáry nejčastěji vznikly od prskavek, svíček a otevřeného ohně. Nejvíc požárů bylo v Praze, středních a jižních Čechách a Moravskoslezském kraji.

Témata:  Praha hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy