Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ozbrojenci z banky v Příbrami hrozí až 12 let vězení, policie zahájila stíhání

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Policisté dnes začali stíhat osmadvacetiletého muže, který v pátek přepadl banku v Příbrami a držel v ní rukojmí. V neděli by měl příbramský soud rozhodovat o jeho vzetí do vazby, řekl dnes ČTK mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

"Bylo zahájeno trestní stíhání proti osmadvacetiletému muži pro zločin braní rukojmí, za což mu hrozí pět až 12 let. Dáme také podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby," uvedl mluvčí.

Muž ozbrojený krátkou střelnou zbraní přepadl v pátek odpoledne příbramskou pobočku Unicredit Bank. V budově na centrálním náměstí držel devět rukojmí - dva zaměstnance banky a sedm klientů; jednoho zákazníka propustil ještě před příjezdem zásahové jednotky. Po necelých třech hodinách do banky vnikli příslušníci Útvaru rychlého nasazení (URNA) a muže zadrželi. Rukojmí byli v pořádku, nikdo nebyl zraněn.

Pachatel podle dřívějších informací policie akci podnikl, protože chtěl podat trestní oznámení prostřednictvím médií. Banku si údajně vybral náhodně. Truxa kolem 14:00 uvedl, že výslech zadrženého dosud neskončil. "Nepředpokládám ale, že by z něj vzešly nějaké informace, které budeme sdělovat," dodal.

Muž při vstupu do pobočky podle kriminalistů jednou vystřelil do stropu. V minulosti se už dopustil drobné trestné činnosti.

Témata:  přepadení Příbram krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy