Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Největší škodu na Silvestra způsobil požár autobazaru v Klecanech

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Při silvestrovské noci vyjížděli středočeští hasiči i k požáru autobazaru v Klecanech u Prahy se škodou 1,4 milionu korun. Jeden člověk zemřel v Dolních Beřkovicích po srážce vlakem. Další výjezdy byly hlavně k menším požárům s nízkou nebo žádnou škodou, například hořící koše, popelnice a dohašování pyrotechniky. Počet výjezdů byl podobný jako v minulých letech. ČTK to dnes řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Jeden člověk zemřel v pondělí večer v Dolních Beřkovicích na trati Dolní Beřkovice-Hněvice na Mělnicku po srážce vlakem. Větší zásah byl taktéž v pondělí večer v Klecanech u Prahy, kde v autobazaru hořelo pět aut. Škoda dosáhla 1,4 milionu korun. Příčinou byla zřejmě technická závada.

Od půlnoci do 6:00 vyjížděli hasiči ve středních Čechách k 25 událostem z toho ve dvaceti případech se jednalo o požáry. "Je to průměr, rozhodně to není dramatické navýšení," uvedl Svoboda.

Středočeští záchranáři během večera ošetřili podle mluvčí Petry Effenbergerové například na Mělnicku osobu, které petarda amputovala několik prstů ruky.

Témata:  Silvestr hasiči Středočeský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy