reklama

„Čau lidi, první týdenní hlášení v tomhle roce. Jedna věta: Jsme v plusu 2,9 miliardy!“ začal své pravidelné hlášení na sociálních sítích Babiš. „Jo, naše ministryně financí Alena Schillerová splnila svůj slib, který mi dala, a státní rozpočet 2018 skončil s přebytkem,“ pochvaluje si s tím, že je to podruhé za 20 let.

„Ten první zařídil nějaký Babiš. A nebyla to sranda. Taky mě to stálo kus zdraví a skoro veškerý čas na rodinu. Po dvou letech jako ministr financí, na konci roku 2016, jsem mohl oznámit, že jsme konečně v černých číslech. Dokonce, že máme největší přebytek v historii naší země. A tenhle týden, když Alena Schillerová oznámila přebytek 2,9 miliardy, můžu říct, že jsem šťastný a taky hrdý. Chci jí moc poděkovat a pogratulovat,“ básní Babiš.

„Spím sice krátce, ale naprosto klidně,“ doplnil Babiš, který se pochválil za to, jak vláda vybírá na daních a odvodech víc než kdykoli předtím a jak přidala důchodcům i rodičům. „Budíček, dámy a pánové. Minulý rok jsme schválili schodek 50 miliard a i tak jsme skončili 3 miliardy v plusu. A letos doufám dopadneme podobně. I když nás vyšší důchody, vyšší platy sestřiček, doktorů, učitelů a dalších budou stát obrovské částky. K tomu naši zem nakopneme investicemi za 122,2 miliard korun,“ dodal.

Právě za tato slova jej na sociálních sítích kritizoval novinář, komentátor a pedagog David Klimeš. „Wow, vy už se, pane premiére @AndrejBabis, ani nenamáháte předstírat,že schválený rozpočet má nějaký souvis s realitou. Ok. Ale porušujete tím zákon o rozp. pravidlech: 'Státní rozpočet obsahuje očekávané příjmy, jakož i odhadované výdaje státního rozpočtu v rozpočtovém roce',“ rýpnul si na twitteru.